Vier locaties met elk hun eigen specialisatie

Levoplant heeft de activiteiten gespreid over 4 locaties in het Westland. Elk van die vestigingen heeft weer een eigen specialisatie, om de efficiency maximaal te houden.

Pouwelslaan 31, Honselersdijk

Op de hoofdlocatie - en grootste vestiging - aan de Pouwelslaan telen we Phalaenopsis in potmaat 12 cm, op een oppervlakte van 5,2 hectare. Het is de meest moderne locatie van Levoplant, één waar de laatste technieken op het gebied van automatisering terug te vinden zijn. Dat maakt het mogelijk om orchideeën op soortniveau uit te leveren. Met een enorme buffercapaciteit is snel inspelen op uiteenlopende ordergroottes eenvoudig.

Herenwerf 21, Maasland

Ook aan de Herenwerf in Maasland teelt Levoplant de Phalaenopsis in 12 cm pot. Het verschil met de vestiging-Pouwelslaan is dat deze locatie optimaal is ingericht voor de verkoop van mixorders, onder het ILIKE® Mix label. Ook gebruiken we de Maaslandse vestiging voor het testen van nieuwe rassen op hun commerciële haalbaarheid. Op een oppervlakte van 4 hectare zijn alle faciliteiten te vinden voor een efficiënte afkweek en snelle levering.

Vijverberglaan 19, Honselersdijk

Het bedrijf in Honselersdijk is 3 hectare groot. Hier ligt het accent op de afkweek van Cordyline australis, in drie verschillende variëteiten. Cordyline australis is een plant van tropische afkomst, die in Honselersdijk onder koude omstandigheden wordt opgekweekt.

Scheeweg 29, De Lier

De teelt van Phalaenopsis in de grotere potmaat, die van 17 cm, is geconcentreerd in een modern bedrijf in het kassenbouwgebied op de grens van De Lier en Maasland. Hier teelt Levoplant op een oppervlakte van 2 hectare. Het bedrijf is vergaand geautomatiseerd om slagvaardig vragen uit de markt te kunnen beantwoorden.