Een potplantenleverancier met ambitie

De sierteeltsector verandert. Zowel aan de vraag- als aanbodkant is schaalvergroting aan de orde van de dag. Met een totale oppervlakte van 14 hectare, verdeeld over 4 locaties, is Levoplant uitgegroeid tot een van de grootste teeltspecialisten in Phalaenopsis en Cordyline australis. Met die capaciteit zijn we in staat 12 maanden per jaar in te spelen op de wensen van onze doelgroep die leverbetrouwbaarheid en kwaliteit essentieel vindt.

De geschiedenis van Levoplant gaat terug tot 1969. In die halve eeuw is het bedrijf compleet veranderd. Groter, moderner en vooral: innovatiever. Marktgericht ondernemen heeft Levoplant vanaf het allereerste begin gedaan. Al vroeg signaleerden we de wens van tuincentra, exporteurs, groothandelaren en retailers om zaken te doen met grootschalige aanbieders. In die ontwikkeling gaan we mee. Levoplant wil zich ontwikkelen tot de grootste producent van een compleet assortiment Phalaenopsis op rasniveau. Een assortiment van hoge kwaliteit, jaarrond in grote volumes leverbaar.

Europa’s grootste producent op rasniveau

Met de concentratie aan vraagzijde groeit ook de ordergrootte spectaculair. Voor tuincentra, ketens van bloemisten en retailers is het essentieel om altijd dezelfde rassen te kunnen aanbieden. Omdat inkopen op soort steeds belangrijker wordt in de toekomst, is onze bedrijfsvoering er 100% op toegesneden. Als inkoper kunt u jaarrond de hardlopers in het assortiment in elk volume bestellen. Door optimale planning en onze nauwe samenwerking met vaste stekleveranciers in binnen- en buitenland kunnen we die leverbetrouwbaarheid ook in de praktijk waarmaken.

Innovatief denken in concepten

Levoplant investeert continu in aansprekende concepten. Met ILIKE® als overkoepelend label introduceerden we een merknaam die Phalaenopsis koppelt aan kwaliteit: een assortiment voor het midden- en hogere segment van de markt, verdeeld in verschillende concepten.

Supreme, Mix of Duetto?

ILIKE® Supreme is het merk aan de absolute bovenkant van de markt. Voor de juiste balans in prijs en kwaliteit is er ILIKE® Mix, een mix van verschillende rassen en kleuren. ILIKE® Duetto staat voor een orchidee met een rijke uitstraling: twee takken, minimaal 18 knoppen. Ook Cordyline australis is leverbaar onder het ILIKE®-label.

In overleg met veredelaars zoeken we naar noviteiten die de consument blijven verrassen. Daardoor blijft het assortiment elk jaar up-to-date.

Groot in efficiency

Telen in grote volumes kan alleen maar met optimale efficiency. De nieuwste technologieën en systemen ondersteunen in de bedrijfsvoering. De locatie Pouwelslaan is een echte hightech-showcase , met automatische transportbanden, grijparmen, RFID-tags, cameraselectie en andere innovaties.

Europa’s grootste in Cordyline australis

In de teelt van Cordyline australis zijn we de grootste producent van Europa. In Groot-Brittannië is de Cordyline een ‘household name’ in het segment kuip- en terrasplanten. In opkomst is Cordyline in de Scandinavische landen, waar het als een trendy product wordt gezien.