De achtergrond van Levoplant

Wij zijn Levoplant, een familiebedrijf gespecialiseerd in het telen van Phalaenopsis en Cordyline australis. We behoren tot de top van de potplantenkwekerijen in Nederland.

Anneke en Leo van der Voort zijn in 1969 Levoplant gestart met 7.000m2. Vandaag de dag is het bedrijf uitgegroeid tot een grote speler in de Phalaenopsismarkt met 14 ha glasoppervlakte, verdeeld over vier verschillende locaties in Westland. In 2012 is Leo van der Voort teruggetreden als directeur. Schoonzonen Henry Duijvestijn en Ron Fransen hebben het stokje overgenomen.

Levoplant was de eerste die een volledig geautomatiseerd teeltsysteem voor de Phalaenopsisteelt liet aanleggen, waarna velen volgden. Ook bij het telen in cups en het toepassen van onzichtbare codes op de pot was Levoplant uniek. Altijd werd er gewerkt vanuit de visie dat een bedrijf betrouwbaar moet zijn en kwaliteit moet leveren.

Innovatie en maatwerk

Ook vandaag de dag willen we steeds met nieuwe innovatieve producten komen. Waaronder enkele exclusief door Levoplant geteelde plantensoorten. Daarnaast leveren we Phalaenopsis op ras en we hebben een geheel nieuw consumentenmerk voor de Phalaenopsis geïntroduceerd, genaamd ILike®.

Naast onze topkwaliteit en vernieuwing willen we u ook graag kennis laten maken met de mogelijkheden voor het leveren van maatwerk. Levoplant heeft een aantal verkoopconcepten die per klant op maat geleverd kunnen worden, zodat u als klant de beste producten krijgt.